De komkommertijd 2015 – De rustige zomerperiode in Nederland

De komkommertijd is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Vroeger was het komkommerseizoen altijd in de zomer – voor de kwekers een drukke tijd, maar in andere vakgebieden was het juist een hele rustige tijd. Beide seizoenen vielen samen en zo werd de komkommertijd meer geassocieerd met een tekortkoming aan nieuws en activiteiten. Sommige mensen beweren dat het woord komkommertijd van de Engelse vertaling “Cucumber Time”, dit werd vroeger in de zomertijd door de kleermakers gebruikt. Later is dit vervangen door “Taylor’s Holiday”, maar ook dat woord is inmiddels verdwenen. In Nederland wordt “Komkommertijd” al gebruikt sinds de 19e eeuw.

komkommertijd

Activiteiten om de komkommertijd door te komen!

Komkommertijd? Dat maakt bij Original Tours niet uit, we zijn volop bezig met de uitvoering van onze huidige activiteiten, maar ook bezig met het creëren van nieuwe originele activiteiten! In deze maanden juli en augustus zijn er veel bedrijven en vrijgezellen die hun uitje bij ons boeken, voor hun creëren wij speciale op maat gemaakte uitjes en de reacties zijn zeer positief. Wat houdt u nog tegen? Boek nu of vraag naar onze vele mogelijkheden!

Wat doet Original Tours tijdens de Komkommertijd?

Crazy 88 Amsterdam

crazy88
2 uur
10
v.a. €
2 uur
10
v.a. €
2 uur 
min. 10 pers. 
v.a. €
Bent u klaar voor een gekke speurtocht door Amsterdam? Ga de Crazy 88 uitdaging aan! Voer de mafste opdrachten uit, samen met uw vrienden, familie of collega's

Sex and the City Amsterdam

sex-and-city
2 uur
10
v.a. € 24,95
2 uur
10
v.a. € 24,95
2 uur 
min. 10 pers. 
v.a. € 24,95
Bent u klaar voor het echte Sex and the City spel? Ga samen met uw vriendinnen de stad Amsterdam ontdekken en voltooi de gekste opdrachten binnen het thema Sex and the City. Klaar voor een vet vrijgezellenfeest Amsterdam?

Escape Room Amsterdam

escape room
1 uur
2
v.a. € 24,95
1 uur
2
v.a. € 24,95
1 uur 
min. 2 pers. 
v.a. € 24,95
NIEUW! De Escape Room Amsterdam! Een uitdagende ervaring vol met spanning, teamwork en de benodigde adrenaline. Is uw gezelschap scherp genoeg?

50 Tinten Grijs Spel Amsterdam

50tinten
2 uur
10
v.a. €
2 uur
10
v.a. €
2 uur 
min. 10 pers. 
v.a. €
Het 50 Tinten Grijs Spel! Uniek! Shocking! Geweldig! Laat u verrassen door dit spannende schouwspel onder leiding van onze eigen mysterieuze Christian Grey

Escape to the moon Amsterdam (ipad game)

escape to the moon
2 uur
8
v.a. €
2 uur
8
v.a. €
2 uur 
min. 8 pers. 
v.a. €
Jullie gezelschap vormt een team en jullie krijgen als team één Ipad en een gadgetkoffer mee waarmee jullie de mysterie moeten zien op te lossen. Gedurende het spel worden jullie begeleid door Tatyana, een russische dubbelspion, maar pas op voor haar Russische temperament!

Crazy Phone Amsterdam

Crazy Phone
2 uur
8
v.a. € 24,95
2 uur
8
v.a. € 24,95
2 uur 
min. 8 pers. 
v.a. € 24,95
Ga op ontdekking door Amsterdam en kom achter de identiteit van de Mysterie Caller! Voltooi de opdracht zo origineel en correct mogelijk, zodat u erachter komt wie u belt

Een komkommer activiteit boeken

Wilt u meer informatie hebben over komkommeractiviteiten of een activiteit boeken? Klik op de titel van de activiteit en vul het boekingsformulier op de detailpagina in. Na ontvangst boeken we uw activiteit en maken de reservering. Daarna sturen we u een vrijblijvende offerte. Na bevestiging van deze offerte is uw speciale komkommer activiteit geboekt en ontvangt u van ons een factuur. Deze dient u uiterlijk drie dagen voor het plaatsvinden van de activiteit te voldoen.