Steden > >

Dit jaar vindt voor de zesde keer het Amsterdam Light Festival plaats. De 17e-eeuwse grachtengordel en de stad worden verlicht met lichtwerken van kunstenaars uit het binnen- en buitenland. De kunstwerken die tijdens dit festival te bewonderen zijn worden speciaal gemaakt voor het festival. Tijdens dit jaarlijkse festival wordt de stad veranderd in een openlichtmuseum.

Water Colors vaarroute

Tijdens het Amsterdam Light Festival zijn er weer zoals elk jaar een groot aantal lichtwerken te bewonderen rond de grachten van Amsterdam. Dagelijks zijn de lichtwerken van 17:00 uur tot 23:00 uur te bewonderen. Alleen op Oudejaarsavond zijn de lichtwerken tot 20:00 uur verlicht.

De lichtwerken zijn met een speciale Water Colors rondvaart te bewonderen. De Water Colors rondvaart is van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018.
Verschillende rederijen werken samen met het Amsterdam Light Festival. Voor de Water Colors vaarroute zijn er tickets beschikbaar, deze kunt u vinden via de website van het Amsterdam Light Festival.

 

Wandelroute Illuminade  

Dit jaar tijdens het Amsterdam Light Festival vindt de Wandelroute Illuminade voor het eerst plaats op het Marineterrein Amsterdam. Dit is op loopafstand van het Centraal Station.

Vanaf 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 wordt het Marineterrein Amsterdam verlicht door verschillende lichtwerken. Dagelijks zijn de lichtwerken van 17:00 uur tot 22:00 uur te bewonderen. Alleen op Oudjaarsavond zijn de lichtwerken tot 20:00 verlicht. Wanneer u met een grote groep de wandelroute wilt lopen, kunt u via de website van Amsterdam Light Festival een gids boeken.

De kunstwerken kunt u dagelijks op eigen gelegenheid bewonderen. De Wandelroute Illuminade is van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

Dit te gekke festival is ook te combineren met een bierproeverij, lunch, high tea of een diner.  Laat het ons weten, wij verzorgen al uw wensen en zorgen voor een onvergetelijk uitje in onze mooie hoofdstad!